Terug naar blog

10 creatieve cadeau ideeën voor het afscheid van een collega

dinsdag 12 september 2023

Het moment van afscheid nemen van een gewaardeerde collega komt vroeg of laat voor ons allemaal.

10 creatieve cadeau ideeën voor het afscheid van een collega

Of collega's nu met pensioen gaan, een nieuwe carrièrestap zetten, of simpelweg een ander hoofdstuk in hun leven beginnen, het is belangrijk om hun bijdragen te eren en het afscheid speciaal te maken. Een weloverwogen cadeau kan de perfecte manier zijn om "bedankt" te zeggen en je vertrekkende collega te herinneren aan de waardevolle tijd die jullie samen hebben doorgebracht. Hier zijn 10 creatieve cadeau ideeën om een collega een warm afscheid te geven:

1. Aangepaste Herinneringen

Verzamel foto's, citaten en herinneringen van de tijd die jullie samen hebben doorgebracht en maak een prachtig fotoboek of collage. Voeg persoonlijke notities en boodschappen toe om de speciale band te benadrukken.

Maak je fotoboek

2. Plant of Bloemen

Geef een mooie kamerplant of een boeket bloemen als symbool van groei en positiviteit. Voeg een kaartje toe met een bijzondere boodschap om de mooie herinneringen levend te houden. Kies een plant die gemakkelijk te onderhouden is, zoals een succulent of een luchtzuiverende plant. Het is niet de bedoeling om je afscheidnemende collega nog meer werk te geven.

Strelitzia nicolai - Paradijsvogelplant
Howea forsteriana - Kentiapalm

3. Gepersonaliseerd Bureau-accessoire

Kies een praktisch bureau-accessoire zoals een gepersonaliseerde penhouder, notitieblok of muismat met een inspirerende boodschap. Zelfs een grappig koffiemokje met een persoonlijke boodschap brengt een vleugje eigenheid op hun nieuwe werkplek.

Mok met foto bedrukken - Wit

4. Een Goed Boek

Als je weet dat je collega van lezen houdt, geef dan een boek dat hen zal inspireren of vermaken. Schrijf een persoonlijke boodschap aan de binnenkant van de kaft om het cadeau extra speciaal te maken. Als je een collega een nieuwe baan heeft, zal die nog steeds aan je denken tijdens het lezen van het boek.

Een boek aan het lezen

5. Wellness Geschenken

Help je collega ontspannen na het werk met wellness geschenken zoals een aromatherapie diffuser, een luxe badset of een ontspannende massagemat. Een nieuwe uitdaging kan af en toe stress met zich meebrengen, maar deze cadeaus zullen het ongetwijfeld verminderen.

Herzberg Luchtbevochtiger Aroma Olie Diffuser Wit

Herzberg Luchtbevochtiger Aroma Olie Diffuser Wit

€ 19,95

Beschikbaar op Bol.com

Bongo Bon - Wellness voor Twee Deluxe

Bongo Bon - Wellness voor Twee Deluxe

€ 124,90

Beschikbaar op Bol.com

Bongo Bon - Bloemen, bubbels & ontbijt

Bongo Bon - Bloemen, bubbels & ontbijt

€ 53,82

Beschikbaar op Bol.com

6. Culinaire Ervaring

Trakteer je collega op een diner bij hun favoriete restaurant of geef een mand vol heerlijke lekkernijen. Voedsel verbindt mensen en dit cadeau zal zeker gewaardeerd worden.

Met collega's op restaurant

7. Avontuurlijke Uitstapjes

Als je collega van avontuur houdt, overweeg dan om een spannende activiteit te plannen, zoals een ballonvaart, een dagje kajakken of een kookworkshop.

Bongo Bon - ZWEVEN OVER DE OUDENAARDE MET BUBBELS VOOR 1 PERSOON - Cadeaukaart cadeau voor man of vrouw

8. Professionele Ontwikkeling

Als je collega altijd op zoek is naar zelfverbetering, geef dan een cadeaubon voor een online cursus of een workshop die aansluit bij hun interesses. Stuur later nog een berichtje om te vragen of de cursus of workshop geholpen heeft.

Man aan het schilderen

9. Lokale Ambachtelijke Producten

Ondersteun lokale ambachtslieden door een mand vol met ambachtelijke producten uit de regio te geven, zoals handgemaakte zeep, kaarsen of chocolade. Lokale kwaliteitsvolle producten zijn vaak minder bekend, waardoor je collega sowieso verrast zal zijn.

Ambachtelijke chocolade

10. Draag bij aan hun hobbies

Bijdragen aan de hobby's van je dierbaren kan eenvoudig zijn. Je kunt bijvoorbeeld geschenken kiezen die gerelateerd zijn aan hun hobby, of je kunt actief deelnemen door samen tijd door te brengen en hun passie te delen. Het tonen van interesse en ondersteuning kan hun hobby-ervaring nog specialer maken en versterkt jullie band.

Samen aan het fietsen

Tot slot

Onthoud dat het doel van een afscheidscadeau niet alleen is om een fysiek object te geven, maar ook om emoties, herinneringen en waardering over te brengen.

Kies een cadeau dat past bij de persoonlijkheid, interesses en waarden van je collega. En vergeet vooral niet om een persoonlijke boodschap toe te voegen om je dankbaarheid en beste wensen over te brengen voor hun toekomstige avonturen.

Het afscheid mag dan wel bitterzoet zijn, maar een doordacht cadeau zal zeker een glimlach op hun gezicht toveren en de speciale band die jullie hebben versterken.

Maak een verlanglijstje online aan

Maak je verlanglijst aan

Ben je klaar om de wereld van WishUp te ontdekken? Maak dan nu je gratis verlanglijstje aan! Je zult zien dat het super eenvoudig is en dat je binnen enkele minuten je eerste wenslijstje hebt aangemaakt.

WishUp is en blijft gratis voor iedereen. Je kan zoveel online verlanglijstjes maken als je wilt en je kan ook zoveel cadeaus toevoegen als je wilt. 🙌🏻